Ingrediente: 3 ouă, 8 linguri făina, 1 praf de copt, 4 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 5 linguri ulei, 150 ml lapte, 2 mere mari, scorțișoară
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul și zaharul vanilat până se obține o compoziție cremoasă, deschisă la culoare și volum triplu. Se adaugă uleiul mixându-se în continuare la viteză mică. Urmează laptele alternând cu făina amestecată cu praful de copt care se încorporează ușor cu spatula. La final se pun merele date pe răzătoarea mare și condimentate cu scorțișoară.
Se obține o compoziție de ca clătite, ceva mai groasă.
În tigaia de clătite unsă foarte putin cu ulei se pune câte un polonic din compoziție. În momentul în care apar găurele deasupra se întoarce clătita. Se coace și pe cealaltă parte după care se scoate pe o farfurie.
Se servesc după preferință, cu zahăr pudră, dulceață, frișcă sau înghețată.
Un mic dejun sau desert gustos, simplu de făcut mai ales că mereu găsim câteva mere uitate prin fructieră. Rețeta este o adaptare a rețetei lui Criss de pe blogul Arome și culori. Eu nu am separat ouăle, a fost foarte bine și așa, lucru mai puțin, rezultat excelent.
foarte bune trebuie sa fie, abia astept sa le fac si eu!:D
Mie nu mi-ai pus dulceata si zahar, ai facut economie ?