Zilele trecute am vazut pe net o reteta de conservare a rosiilor intregi. Astazi cand s-o pun in aplicare ia reteta de unde nu-i…. Am cautat pana totusi am gasit aici reteta. Am pus numai un borcan, asa de incercare…
Ingrediente: rosii de marime mica, boabe de piper, frunza de telina, hrean, apa, sare vrac, ulei
Mod de preparare: se spala bine rosiile, se inteapa cu o scobitoare si se aseaza in borcan, intre ele se aseaza frunze de telina (originalul este cu busuioc), piper boabe si bucati de hrean. Se umple borcanul cu apa (pentru masurare), se toarna intr-o cratita, se adauga sare in functie de cantitatea de apa (1 lingura de sare la 1 litru de apa) si se fierbe. Dupa ce apa da in clocot si sarea este topita se toarna in borcanul cu rosii (sub borcan se pune pe un cutit sau o tava metalica ca sa nu crape).
Deasupra se pune o lingura de ulei si se capseaza borcanul.
Si in camara cu borcanul alaturi de suratele „Ciolomade„
Reteta ai postat-o la 20 Septembrie 2012 si nu are nici un comentariu pana acum. M-as fi bucurat sa aflu parerea ta despre reteta, daca ti-a reusit si daca merita facuta. Nu s-au inmuiat prea tare rosiile? Par sa fie ca niste gogonele „coapte” sau poate ma insel.
@Mihai-la timpul respectiv au ieșit foarte bine, nu s-au înmuiat, a crăpat numai pielița. Erau roșii chery.