Ingrediente: 14 tuburi de cannelloni, 150 g cascaval g, 400 g carne tocata, 1 ceapa mica, 1 catel usturoi, 2 rosii, 1 ou, patrunjel verde, sare si piper
Pentru sosul alb: 50 g unt, 2 linguri faina, 400 ml lapte, nucsoara, sare si piper
Mod de preparare umplutura: ceapa si usturoiul se toaca marunt, se calesc in putin ulei,
se adauga carnea si se prajesc impreuna foarte putin.
Se adauga rosiile tocate marunt, se lasa pe foc pana scade zeama dupa care se ia cratita de pe foc. Dupa ce se raceste putin carnea se amesteca cu oul batut. Cu aceasta compozitie
se umplu tuburile de cannelloni si se aseaza in tava bine unsa cu ulei.
Mod de preparare sos: Untul se topeste la foc mic, se adauga faina amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.
Se toarna incet laptele, se omogenizeaza, se condimenteaza dupa gust.
Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca amestecandu-se din cand in cand sa nu se formeze pojghita deasupra..
Modul de asamblare: peste tuburile de cannelloni umplute
se toarna sosul alb
si se presara cascaval ras din abundenta.
Se introduce tava acoperita cu folie in cuptor la foc mediu pana tuburile de cannelloni sunt moi, dupa care se scoate folia si se lasa tava in cuptor pana cascavalul prinde culoare.
Se portioneaza si se serveste cu mare pofta
Cam migalos de facut dar merita.
Stiu ce gatesc maine!! Sar`mana de idee!
Pup
Imi plac mult cannelloni, si asa o pofta mi-ai facut cand am vazut tot sosul si cascavalul ala…uuu, ma duc sa beau un pahar cu apa rece, ca-i tarziu :(
@Liana-multumesc pentru vizita. Au fost foarte buni, din pacare nu am apreciat bine cantitatea de carne si doi i-am facut cu branza….au trecut la fel de repede. O sa repet experienta. O zi frumoasa!