Salata de vinete cu maioneza

Anul acesta piata este plina cu sacii incarcati cu vinete. Niciodata nu am vazut o asemenea productie. Pretul este 1 leu/kg si vinetele sunt foarte frumoase, dubios de frumoase…..

Ingrediente: 6 vinete (la mine au fost 2 kg), 2 catei de usturoi, 2 galbenusuri de ou (unul fiert si unul crud), ulei, zeama de lamaie, sare

Mod de preparare: se aleg vinete potrivit de mari astfel incat coacerea pe aragaz sa fie usoara si eficienta. Se coc pe toate partile pe o tabla speciala sau pe un gril din fonta pentru gratar.

Se pun intr-un castron, se sareaza si se acopera cu o farfurie.

Asa se curata mai usor. Dupa curatire se aseaza intr-o strecuratoare si se lasa cateva ore sa se scurga toata zeama neagra si amara.

 

Se face maioneza, fiecare dupa obiceiul „casei”, eu intotdeauna din doua galbenusuri, unul fiert si unul crud. Desi am multe aparate, maioneza o fac numai manual, intr-o farfurie adanca si cu furculita :)

Cand vinetele sunt scurse, se toaca manual cu cutit special de lemn sau cu tocator electric, asa cum am procedat acum.

 

La vinetele sunt mixate se adauga maioneza, zeama de lamaie, usturoiul presat si se condimenteaza cu sare. Dupa cum vedeti am o presa de stors lamaie foarte practica si comoda :) Se amesteca cu mixerul la viteza mica.

In final vinetele cu maioneza se consuma cu paine proaspata de casa si rosii de gradina.

 

4 comentarii la „Salata de vinete cu maioneza”

  1. Cea mai buna salata din lume.Am facut si eu lui Adi saptamana trecuta dar parca as repeta-o ca a disparut imediat .Pretul legumelor a explodat la propriu am pus muraturi si evit sa adun tot ce am cumparat ca ma ia groaza .Imi place foarte mult si presa frumoasa pentru lamai si rajnita este superba.Va pup !!!Mirela .

    1. @mirela-esti o draguta. Si la noi au explodat preturile, desi ma asteptam ca daca sunt multe legume in piata sa fie mai ieftine. Din pacate se strica pe tarabe si totusi se tine la pret. Te pup Mirelus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *