In general salata boeuf o fac iarna sau cand vin copiii acasa. Ieri aveam pofta de o supa de pui asa ca ce puteam sa fac cu zarzavatul ? Si ca sa-i dau o fata mai eleganta iata ce am executat. Gogosele cu salata boeuf. Aceeasi reteta ca si la Ecler, numai in cantitate redusa.
Ingrediente: 50 g unt, 125 g apa, 3 oua, putina sare, 125 g faina
Mod de preparare: se pune la fiert apa cu untul si sarea. Cand da in clocot se adauga faina dintr-o data si se amesteca bine cu lingura de lemn.
Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pun ouale pe rand in compozitie si se amesteca bine folosind mixerul la vitexa mare, pana aluatul devine compact si vartos. Se poate folosi si lingura de lemn dar este mai greu.
Se ia cu lingura din compozitie formandu-se gogosele care se pun in tava pe hartie de copt.
Se coc in cuptorul preincalzit cca 20-25 minute la foc mic, se scot din cuptor,
se lasa la racit, dupa care se taie pe orizontala.
Se pot umple cu divere compozitii, astazi cu salata boeuf.
Foarte faina ideea!! As papa si eu cateva gogosele :)
Va pup
@som0na-mai am cateva si pentru tine.
Sunt tare bune si eu le fac cu tot felul de umpluturi. Pupici!
@sara & Miki-sunt chiar foarte bune si aspectuoase cu orice umplutura. Te pup.
ghiocel, mai am 4 ore pana la pranz! ce imi facusi?? :D
arata atat de bine, ca mai am un pic si musc monitorul :)
@andreea-imi pare rau, sper ca nu ti-ai stricat dantura….Au fost minunate, s-au evaporat urgent.
Am papat si noi, sunt delicioase si speciale, multumim va pupam Andreea si Mari.