Ingrediente: o bucata zuchini, 2 oua, faina, sare, ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se spala bine bucata de zuchini, se taie felii si se sareaza. Spre deosebire de dovlecel nu am curatat de zuchini de coaja, era proaspata si crocanta. Intr-un castron se pune faina si in altul se bat ouale. Se storc de apa feliile de zuchini prin presare, se dau prin faina, prin ou si se coc in ulei incins.
.
Se serveste zuchini pane cu garnitura de cartofi, varza calita sau simplu cu muratura asortata….
Foarte bun!
N-am mai mancat de mult.. Mi-ai facut pofta. Pupici
Eu il stiu de dovlecel (courge=dovleac, courgette=dovlecel mai mic:) ). Doar ca e dovlecel cu coaja verde. Cel putin in franceza nu se face diferenta intre asta mai inchis la coaja si cel mai deschis. Este putin mai amar decat cel pe care il stim noi din Romania.
Cred ca depinde de bucatarie, in zona asta nu se da jos coaja la dovlecel, indiferent de culoare.
Asa scria pe eticheta :) Pentru mine sunt ca si dovleceii.
se aplica in aceasta sambata!!!!!!!!!!!