Langosi

Ingrediente: 200 gr faina, 4 gr drojdie uscata, putina sare si putin zahar, 2 linguri ulei, 125 ml apa calduta, ulei pentru prajit (aluatul este cel de paine)

Mod de preparare: faina se amesteca cu ingredientele, se toarna apa calduta si se framanta cu o lingura de lemn. Aluatul trebuie sa aiba consistenta elastica.

Se lasa la dospit cca 40 min in castron acoperit cu folie alimentara,

dupa care se rupe cate putin din aluat, se intand cu mana infainata, se mai lasa putin la crescut,

urmand a se frige in ulei incins. Se servesc cu dulceata si lapte cald ca la mama acasa.

Dupa cum se vede, una a disparut…..

11 comentarii la „Langosi”

  1. Ghiocel langosii mei sint la crescut;)…ieri cind am vazut reteta ma gindeam…hm ghiocel are acelasi castron ca mine la Petrosani…azi aveam laptopul in bucatarie deschis pe reteta…intra sotul meu si zice …nici nu-s gata si deja ai si facut poze…zic…hm? cineva incurca ceva… castronul asta il avem la Petrosani nu aici ;) ah da ai dreptate acum vad ca e o pagina din net…dar am fost atit de surprins sa vad acelasi castron ca nici nu m-am mai gindit…

  2. Asadar au iesit SUPER !! Am facut din 500 gr. faina ca banuiam ca va fi bataie pe langosi…noi i-am mincat cu sos din smintina si usturoi …peste am mai pus niste cascaval ras…as fi vrut aseara sa fac o foto dar nu am mai reusit…nici macar sa scriu nu am mai putut :) merci de reteta !!

  3. foarte bune mi-au iesit langosile dupa aceasta reteta
    eu le-am facut si pt ca nu mai aveam paine prin casa si nici bani sa cumpar, dar am avut ceva provizii (faina, drojdie) si vreau sa va spun ca langosile merg foarte bine si cu zacusca:)

  4. voi incerca mai multe retete cu siguranta…dar nu cand sunt infometata:P mi s-a parut mai repede de prajit langosile decat de asteptat cuptorul:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *