Ingrediente blat: 4 oua, 3 linguri apa fierbinte, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g faina, 50 g glutin (amidon alimentar), 2 lingurite praf de copt
Mod de preparare blat: pentru ca este un blat care-mi place foarte mult cum se lucreaza, l-am repetat pe cel de aici, cu specificatia ca am adaugat 1 lingura cafea solubila si l-am copt in tava dreptunghiulara (32/22)
Ingrediente crema: 250 g mascarpone, 160 ml frisca lichida, 100 g ciocolata, 5 g gelatina (3 folii)
Mod de preparare crema: Intr-o cratita mica antiaderenta se pune frisca lichida si se infierbanta la foc mic.
Se adauga ciocolata rupta bucati si se lasa sa se odihneasca un minut,
apoi cu o linguri, se amesteca bine ciocolata pana se topeste in frisca.
Intre timp foliile de gelatina se lasa in apa rece cca 5 min. Se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva complet.
Intr-un vas se mixeaza crema mascarpone pana devine untoasa
apoi se adauga crema de frisca si ciocolata
si se mixeaza
pana devine o crema omogena si groasa.
Se intinde crema peste blatul racit si se niveleaza, dupa care se baga prajitura la frigider cca 2 ore ca sa se intareasca crema.
Se portioneaza si se decoreaza cu ciocolata.
Un deliciu ……
Cred ca-i o bunatate , mmmmmmmmmmmmmmm
O bucatica mai aveti si ptr mine?! Super arata!!
Simona draga, nu mai am, dar fac repede o portie :)