Supa crema de dovleac

Am primit un dovleac in preajma lui Mos Nicolae, ma tot uit la el si nu-mi vine sa-l incep, este asa de frumos….. Dar astazi cum nu mai stiam ce sa fac de mancare, l-am taiat si o parte din el se va transforma intr-o supa crema.

 

Ideea mi-a venit citind un post de pe blogul lui Adi Hadean, mi-a dat curaj sa incerc, acum vom vedea ce succes o sa aiba….

Ingrediente: 800 g dovleac, o punga zarzavat (morcovi, patrunjel, ceapa, ardei, usturoi-puse din toamna la congelator), sare, piper, apa

Mod de preparare: se curata si taie bucati dovleacul,

se pune la fiert in apa rece impreuma cu zarzavatul, putina sare si piper.

Se fierb foarte repede, cca 15 minute. Se strecoara pastrandu-se supa in care au fiert.

Se paseaza cu blenderul,

se pune din nou in cratita, se adauga din supa pastrata,

se adauga putina smantana subtiata cu supa, se mai da un clocot si gata supa crema.

Se serveste cu crutoane de paine prajita.

A fost foarte buna, chiar apreciata de sotul meu, care nu a stiut din ce este facuta :)

2 comentarii la „Supa crema de dovleac”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *