Ingrediente: 2,5 kg rosii, sticle sau borcane sterilizate, sare si zahar obtional, eu nu am pus.
Mod de preparare: se spala bine rosiile, se taie in sferturi si se decojesc. Se pun intr-o cratita mare, se fierb cca o ora si jumatate la foc mic, pana dispare spuma de la suprafata.
Se dau pe strecuratoare pentru a elimina samburii, astfel ca in castron ramane numai sucul si pulpa de rosii.
Se repune la fiert la foc mic cam o jumatate de ora. In borcane curate si bine sterse puse pe o tava inox se toarna sucul de rosii fierbinte, se capseaza si se sterilizeaza uscat. Adica se pun borcanele in patura si se lasa acolo pana se racesc (peste noapte).
Se pun in camara si se folosesc la supa de rosii, ciorbe sau orice alt preparat cu suc de rosii.
Promit ca daca vor rezista pe iarna, sa cumpar o masinarie pentru bulion :)
Un gând despre „Suc de rosii”