Ingrediente pentru blat: 18 linguri faine, 18 linguri lapte, 18 linguri ulei, 18 linguri zahar, 4 oua, 1 pliculet praf de copt
Ingrediente umplutura: 1 kg mere, 5 linguri de zahar tos, 1 lingurita scortisoara.
Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, uleiul si laptele, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Pentru umplutura, se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul tos pana dispare toata zeama. La sfarsit se adauga scortisoara, se amesteca si se lasa compozitia sa se raceasca.
Jumatate din aluat (aluatul are consistenta celui de la clatite, putin mai gros) se toarna in tava, se baga la cuptor pana se coace pe jumatate, se scoate, se intind merele calite si se toarna apoi cealalta jumatate de aluat. Se baga la cuptor pana devine aurie si trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar farin si putina scortisoara.
Imagini detailate puteti vedea aici.
Cuptorul tau m-a cucerit definitiv! Coace perfect! Asa rumenit deasupra…. 10!
Las tava de la aragaz jos si tava cu prajitura pe gratar pe nivelul din mijloc si coc la temperatura medie.