Ingrediente: carnat, ceafa afumata (carnatul si ceafa afumata sunt putin aburite, sunt scoase din congelator), slaninuta, ceapa, usturoi, ardei, rosie, cartofi, condimente, marar (cantitatile sunt in functie de cantitatea dorita, nimic nu este masurat, doar ….din ochi)
Mod de preparare: se portioneaza afumatura, se taie cuburi ardeiul, julien ceapa si usturoiul.
Toate se calesc intr-o lingura de ulei,
dupa care se adauga cartofii curatati si taiati dupa preferinta, o cana de apa calda si se lasa sa fiarba.
Carnea fiind afumata s-ar putea sa fie suficienta sare, dar daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare si piper. La final de pun rosiile decojite si taiate felii
si mararul tocat.
In loc de suc de rosii, am folosit numai rosii proaspete. Se serveste cu salata de varza.
Pofta buna!
Un gând despre „Paprikas de cartofi cu 3 feluri de afumatura”