Ingrediente: aripioare, o ceapa, 1 pahar cu lapte, 100 g smantana, 1 pahar cu vin, o bucatica de unt, o lingura de faina, sare si piper, marar si patrunjel verde
Mod de preparare: se caleste ceapa tocata marunt in ulei si unt incins,
se pun aripioarele bine spalate si curatate (fara varfuri)
si se prajesc pana-si schimba putin culoarea.
Se toarna vinul si se lasa pana se evapora putin,
se toarna laptele si se fierb sub capac la foc mic. Daca sosul scade se adauga putin lapte.
In final se face un amestec din faina cu smantana si putin sos cald si se toarna in cratita. Se amesteca sa nu se prinda. Se mai lasa putin sa se ingroase sosul, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga marar tocat.
Se serveste cu cartofi natur trasi in unt. Si cum a trebuit hranita ratusca premianta ( farfuria are cca 30 ani)
sa ne grabim….. :)
Pofta buna!