Pe vremea asta torida nu stiu ce sa fac de mancare, ceva rapid, fara multa caldura si stat langa aragaz. Pentru astazi m-am gandit la cartofi noi cu pulpe de pui la tava si sote de dovlecel. Simplu si fara multa bataie de cap.
Ingrediente: 4 pulpe inferioare de pui, 3 cartofi noi, 3 catei de usturoi, 5 linguri de ulei, sare, piper, oregano, apa
Mod de preparare: cartofii se curata (prin frecare cu un burete de vase-nou), se taie grosi pe lungime. Se stropesc cu 2 linguri de ulei, se presara sare, piper si oregano si se amesteca astfel incat sa fie acoperiti pe toate partile cu ingrediente.
Se pun intr-un vas de cuptor, se aseaza si pulpele, se presara usturoiul curatat si feliat, se stropeste cu restul de ulei, se adauga o jumatate cana de apa, un praf de sare si piper.
Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins pentru cca 40 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa vasul in cuptor pentru 15 minute pentru rumenirea cartofilor si a pulpelor. Se servesc cu salata asortata de vara.
Se pregateste foarte repede, este delicios si usor de facut.