Ingrediente: 200 g faina, 150 g margarina, 200 g zahar tos, 2 oua, o lingurita praf de copt, 125 ml sana, zeama de la o jumatate de lamaie, esenta de vanilie, ciocolata, alune, jeleu
Mod de preparare:Se mixeaza untul cu zaharul, pana devine crema si zaharul e aproape topit.
Se adauga ouale, se pune sucul de lamaie,
sana si esenta de vanilie.
Se amesteca toate 2-3 minute la viteza medie. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu lingura.
Compozitia are consistenta unei creme mai groase. Se pune jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza ciocolata si alunele-eu am folosit ciocolata cu alune :) Se toarna restul de compozitie si deasupra se pune jeleul dat prin faina ca sa nu se lase la fundul checului (din pacate nu am fotografiat faza cu ciocolata….)
Se coace la foc potrivit cca 50 min. Ca sa se coaca bine si in interior, cand prinde culoare se aseaza o folie de aluminiu peste tava de chec.
Jeleul se topeste, patrunde in compozitie si se prelinge si pe marginea checului. Asa are un gust deosebit de caramel.
Un chec simplu si deosebit de gustos. Se poate face cu orice umplutura: nuci, rahat, fructe uscate sau de ce nu si proaspete. Abia astept sa fac din aceeasi copozitie o prajitura cu cirese sau visine…..
Ce bine arata… Vreau si eu o portie!
Pup