Ca in fiecare sambata sau duminica trebuia sa fac o prajitura. Si cum nu aveam prea multe ingrediente prin casa am cautat o reteta simpla si buna. Unde puteam sa gasesc daca nu la Miha, careia-i multumesc.
Ingrediente: 4 oua, 200 g zahar, 100 g unt, 300 g iaurt, 1 pachet zahar vanilat, 1 pachet praf de copt, 400 g faina, bilute de ciocolata.
Mod de preparare: ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul
si se obtine o crema fina.
Se adauga untul moale,
apoi iaurtul si se mixeaza in continuare (atentie, stropeste).
Faina amesteca cu praful de copt cernut se incorporeaza in compozitie. Se amesteca cu lingura sau spatula.
Se obtine o compozitie mai groasa ca cea de clatite.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,
se presara cu bilutele de ciocolata
si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 minute.
Prajitura se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se portioneaza dupa preferinta. Prajitura este fina, cu multe „gaurele”, numai buna langa o cafea calda si amara dimineata.
E buna , dar cel mai mult si mai mult mi-a placut langosul cu sare !
Sa-mi mai faci ! E bun si rece !