Batoane inghetate

Saptamana trecuta am gasit la Lidl pentru prima data lapte condensat. Stiu ca multa lume cauta acest produs si pana acum am gasit numai pe net. Si ca sa vad ce am cumparat, l-am si pus la „munca”.

Ingrediente: 350 g lapte condensat, 200 g ciocolata, 200 g frisca lichida, o mana de migdale prajite si cateva alune trase in ciocolata.

Mod de preparare: se toarna laptele condensat intr-o cratita, se rupe ciocolata si se pune la foc mic pana se topeste si se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

 .

Se adauga migdalele tocate marunt si alunele trase in ciocolata. Se bate „bat” frisca si se incorporeaza crema de ciocolata amestecandu-se usor.

 .

Se toarna amestecul in caserole si se da la rece. Daca nu se ingroasa suficient de bine lapte condensat sau nu aveti rabdare dizolvati un plic de gelatina si-l adaugati in crema calduta.

A doua zi se taie batoane si se serveste

Foarte buna aceasta forma de a servi inghetata mai ales pentru copii, invelite la un capat in staniol.

6 comentarii la „Batoane inghetate”

  1. Buna! Ai gustat inainte de a face reteta din laptele condensat? Este sarat. In amintirile mele ”furam” din dulapiorul unde-l tinea mama, pt ca era irezistibil,dulce,dulce,dulce. De unde am cumparat eu(mega image si lidl) nu au acel gust.Din pacate

    1. @Anne – sincer nu am gustat dar sigur inghetata nu a fost sarata. Eu am folosit mai mult lapte condensat DeLatte, mult mai bun ca cel cel de la Lidl. De curiozitate o sa gust cu proxima ocazie si unul si celalalt.

  2. Arata foarte bine acest baton:) L am vazut ieri si astazi mi am cumparat si eu lapte condensat tot de la Lidl si acea ciocolata de 200 g:). Cineva spunea insa ca nu este indulcit. Spune mi te rog, batonul de ciocolata este dulce? Sau mai trebuie sa adaug eu ceva zahar. Merci mult pentru reteta:) Astept cu nerabdare:)

  3. @Diana-batoanele sunt felii de inghetata taiata in aceasta forma. Nu am pus zahar. Iti doresc spor la treaba.

  4. Pingback: Lapte condensat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *