Ingrediente: 2 litri de apa, 2-3 morcovi in functie de marime, o ceapa, 2-3 catei de usturoi, 4-5 oua, boia dulce, o foaie de dafin, putina faina, sare si cateva boabe de piper, otel si ulei
Mod de preparare: se face un rantas din 2 linguri de ulei, 1 lingura de faina si 1 lingurita de boia dulce, se stinge cu apa calda. Se adauga morcovii, ceapa intreaga si usturoiul (curatate binenteles), 5-6 boabe de piper, sare dupa gust si o frunza de dafin. Se fierb toate ingredientele pana supa prinde „gust”. In final se pun cateva picaturi de otet.
.
Se strecoara supa, se rade un catel de usturoi, se mai da un clocot dupa care se sparg ouale in supa. Atentie, ouale raman intregi dar sunt si multe „zdrente” din albus.
.
Inainte de servire se presara patrunjel tocat
Supa se serveste cu crutoane de paine sau crochete rotunde de la Lidl.
N-am mancat niciodata, dar arata foarte bine! Pup
Am s-o incerc chiar maine!…