Ingrediente: o caserola cu pulpe de pui, sare granulata, o punga mazare congelata, 2 linguri ulei, usturoi, marar, sare si piper
Mod de preparare ganitura: se pune uleiul intr-o cratita sa se incalzeasca dupa care se toarna continutul unei pungi de mazare congelata (eu am gasit la Lidl o mazare foarte buna, dulce si moale care se gateste usor). Se adauga doua-trei linguri de apa si se fierbe la foc mic sub capac 8-10 min, se adauga usturoiul dat prin presa, se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinta, dupa care se ingroasa putin cu o lingurita de faina diluata in putin lapte. La final se presara mararul tocat fin.
Mod de preparare pulpe de pui: se curata si spala foarte bine pulpele, se cresteaza si se sterg cu prosopul. Se pune intr-o tava hartie de copt peste care se toarna un strat generos de sare grunjoasa. Este indicat sa se foloseasca hartie de copt, curatirea vasului se face simplu, prin aruncarea hartiei :) Se aseaza pulpele pe sare si se introduce tava in cuptorul incins pentru cca 30 min la foc mare.
Cand se scoate din cuptor tava, se desprind usor pulpele de pe sare, se curata eventualele surplusuri
si se servesc cu garnitura de mazare.
Un pranz rapid si gustos. Pofta buna!
saru-mana pentru masa. :)