Cosuletul de saratele a ramas gol si decat sa cumpar cateva „saraturi” mai bine am executat o reteta postata la inceputurile mele in ale blogului, o reteta de pe una din multele foite ingalbenite de vreme mostenite de la mama mea. Si cum pe vremea aceea nu le si faceam, numai le scriam, redau fiecare pas al acestor cornulete simple si gustoase. Va las cateva pentru dimineata la ~O)
Ingrediente: 500 g făină, 250 g unt/margarină, 1 ou, 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 100 ml lapte, un plic de drojdie, 70 g cașcaval ras
Mod de preparare: Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si un plic de drojdie uscata. Se amesteca si se lasa la dospit cca 10 min. Faina, galbenusul, margarina, cascavalul ras, sarea si drojdia dospita se pun intr-un castron, se amesteca cu mana pana se inglobeaza toate. Se scoate aluatul pe masa de lucru, se presara faina si se framanta bine obtinandu-se o coca elastica.
.
Aceasta se imparte in mai multe bucati. Fiecare bucata se intinde separat cam de marimea unei farfurii intinse si se imparte cu ruleta in 10-12 triunghiuri.
Fiecare triunghi se ruleaza incepand de la baza (eu am taiat si cateva sub forma de bastonase).
.
Se unge fiecare cornulet (bastonas) cu ou batut.
.
Se pun in tava si se coc cornuletele cca 25 minute la foc mediu. Cand sunt rumene la obrajori se scot din cuptor si se servesc. Sunt bune atat calde cat si reci.
…..si cateva bastonase….
Sunt foarte usor de facut, deja au fost testate, sunt delicioase.
Arata bine! Fac si eu!
Notez reteta, prea ne plac toate chestiile astea sarate.
Te pup si va doresc weekend fain.
Pentru bunatatile asta parca as renunta la dieta, si as mai adauga cateva exercitii fizice! :) Minunat arata! Pupici
Am scris si eu un comentariu si am pus cateva intrebari.N-am primit raspuns.
Îmi pare rău nu am nici un comentariu de la tine la această rețetă. Te rog repetă întrebările și răspund cu drag.
As vrea sa intreb daca margarina de poate inlocui cu unt.
@Veronica-sigur că da! Spor la treabă.