Omleta taraneasca

Cand ramai in pana de idei si mai ales pentru un mic dejun pe cinste (cine mai are timp pentru asa ceva), omleta te scoate din necaz. Se face repede din orice ai la indemana, oua sa fie….

Ingrediente: 4 oua, 3 felii de slanina, bucatele de carnat, o ceapa mica, 2 bucati branza topita, sare, piper, boia

Mod de preparare: Se taie felii subtiri slanina, carnatul si ceapa, dupa care se pun in tigaie la prajit. Intre timp se bat ouale in care se taie bucatele branza.

 .

Se condimenteaza dupa preferinta. Cand slanina si carnatul au lasat suficienta grasime, se toarna ouale batute si se lasa sa se inchege sub capac. Eu folosesc o tigaie teflonata dubla „Grunberg”. In ea se pun pe una din piese slaninuta si carnatul, se adauga ouale, se lasa sa se prinda dupa care se intoarce pe cealalta tigaie prin rasucire.

 .

Este o tigaie minunata pentru carne la gratar, paine prajita cu putin ulei si usturoi, omleta….si se gaseste in comert la un pret rezonabil.

Se serveste cu salata sau muratura.

4 comentarii la „Omleta taraneasca”

  1. …Tigaie am si eu dar fara capac si o numesc grill ! Am dat pe el 45 lei acum vreo doi ani si il folosesc zilnic, avand multiple intrebuintari. Omleta inca nu a fost cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *