In copilarie nu exista Craciun in care bunica si pe urma mama sa nu faca „coronite”, fursecuri foarte gustoase, aspectuoase, fragede si buneeeee :). Eu am preluat traditia si le-am executat cu mare drag. Platoul acesta multi-functional este de la Furnicuta, o prietena din bloggosfera. Inca o data multumesc.
Ingrediente: 350 gr faina, 1 ou intreg si un galbenus, coaja de la o lamaie, vanilie, 210 gr zahar pudra, 180 gr unt sau margarina, zahar tos.
Mod de preparare: se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga oul intreg si galbenusul,
.
zaharul vanilat si esenta mixandu-se pana sunt toate incorporate. Se schimba paletele de la mixer cu cele pentru aluat, se pune faina
.
si se formeaza un aluat destul de moale. Se pune aluatul pe planseta, se adauga faina, daca este nevoie si se framanta pana se obtine un aluat legat care se preteaza la intins. Se pune aluatul in folie si se da la rece pana strangem castroanele si castronelele de pe masa si putem sa ne apucam de intins si taiat. Daca nu aveti timp se pot finaliza coronitele a doua zi, dar atunci aluatul se scoate din frigider si se lasa putin pe masa sa devine bun de prelucrat.
.
Se intinde o foaie groasa de cca 0,5 cm. Se taie forme rotunde cu paharul sau o forme diferite. Jumatate din cantitate se taie in mijloc cu un degetar
.
si se dau prin albusul ramas si prin zahar tos (pe o parte).
.
Se pun la copt in tava neunsa. Dupa ce sunt coapte se lipesc doua cate doua, cu marmelada, crema sau nuttela (una intreaga cu una gaurita si data prin zahar).
.
Din acelasi aluat am facut fursecuri vitraliu si altele multe si marunte.
.
.
Acum poate sa vina Sarbatorile, avem biscuiti spritati, fursecuri cu migdale, coronite si multe altele.
Sa vedem daca mai facem si o turta dulce…..am gasit o reteta simpla care mi-a placut, asa ca poate, poate….
Vai ce frumoase sunt!!! Nu-mi mai pot lua ochii de la ele… Se potrivesc de minunte la provocarea lunii. Pupici
Ti-i le ofer cu drag.
Ce bine arata!!
arata super am sa fac si eu cu drag dn mari.
imi place mult tot ce este
este foarte frumos
tot este foarte tare interesant si bine facut in tot ceea ce se face si chiar daca e bine sa va curajati
Arata foarte bine! Dar cu ce le-ai decorat deasupra?
@Alexandra-daca te referi la coronite, rondelele gaurite sunt unse cu albus si date prin zahar tos. Restul sunt cu bombonele M&M.
Multumesc! Din ce am vazut in poza, nu stiam exact ce sunt..Interesanta idee sa pui bombonele M&M :)