Din carne rămasă de la alte preparare, în cazul meu de la frigărui plus ceva cârna și afumături se poate realiza o tochitură gustoasă care se servește cu mămăligă sau cartofi, fiecare după preferință.
Ingrediente: bucăți de carne de porc, costiță, cârnat, ceapa, ardei gras, ulei, sare și piper, smântână, sare piper, ceapă, ardei gras, usturoi, roșii în bulion, sare, piper, frunză de dafin, ulei
Mod de preparare: Se pun 2 linguri de ulei într-o cratiță și se călesc legumele. Se pune carnea, cârnatul și costița. Se condimentează cu sare și piper și se lasă să se pătrundă sub capac. Dacă cratița este antiaderentă nu se pune apă, se vor fierbe în zeama lăsată de legume și carne.
Când carnea este moale se toarnă un sos format din gluten (în loc de făină) și smântână. Se lasă să mai dea un clocot după care se stinge focul.
Tochitura se servește cu mămăliguță sau cartofi în orice fel.
Un fel doi gustos, aromat și ușor de realizat.
Mmm.. de cand imi tot propun sa fac o tochitura.. Pupici
Atentie ! Frunza este din „plantatia” mea de busuioc, o fi comestibila ?