Frigarui din carne de porc cu cartofi prajiti in cuptor

 

Ingrediente: Carne de porc (eu am avut carne de gulas), costita, carnaciori pentru bere, ardei colorati, ceapa rosie, sare, piper, boia, bete speciale pentru frigarui, ulei

Mod de preparare: se taie carnea bucati si se lasa cca 2 ore la marinat in frigider. Marinata de face din ulei, sare, piper, boia dulce. Se taie ceapa si ardeiul in bucati aproximativ egale cu bucatile de carne. Betele de frigarui se pun in apa pentru ca atunci cand se aseaza pe gratar sa nu se arda.

 

Dupa doua ore se scoate carnea din frigider si se pregatesc toate componentele unei frigarui,

dupa care se „trag” in tepusa dupa preferinta si imaginatie.

Se incinge gratarul, se unge cu foarte putin ulei cu pensula si se aseaza frigaruile,

se aseaza capacul si se asteapta ca mirosul sa cheme familia la masa:) . Dupa un timp se rotesc frigaruile ca sa se prajeasca pe toate partile.

Cand sunt gata se iau de pe gratar, se aseza pe farfurie si se servesc cu garnitura.

Eu am avut cartofi fripti la cuptor. Un deliciu, ce sa spun…. :)

Destul de migalos, dar merita. Pofta buna!

2 comentarii la „Frigarui din carne de porc cu cartofi prajiti in cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *