Sufleu din piure de cartofi

De fiecare data cand fac piure de cartofi, imi ramane o cantitate buna neconsumata. Astazi cum si snitelele se terminasera m-am gandit ca trebuie sa fac ceva cu ei, altfel vor ajunge la gunoi. Caut ce am prin frigider, ce se poate combina cat de cat, astfel incat sa obtinem un sufleu gustos si frumos mirositor.

Ingrediente: un castron de cartofi piure, 50 gr branza telemea nu prea sarata sau cel mai bine cascaval, 2 linguri smantana, 2 oua, salam (se poate pune sunca sau bacon), slaninuta, putin unt, sare, piper, branza topita.

Mod de preparare: se taie slaninuta si salamul cubulete si se prajesc putin sa iasa din grasime. Cartofii se pun intr-un castron si se mixeaza cu ouale, smantana, putin unt si jumatate din cantitatea de telemea rasa. Se condimenteza cu sare si piper. Se unge cu unt un vas yena, se pune o jumatate din cantitatea de cartofi peste care se aseaza salamul si slaninuta prajita,

 

se acopera cu restul de cartofi. Se presara branza telemea (cascavalul) si deasupra se pun felii de branza topita.

 

Se coace in cuptorul preancalzit, la temperatura medie pana devine aramie.

Se serveste atat rece cat si calda

cu zahar sau smantana.

2 comentarii la „Sufleu din piure de cartofi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *