Ingrediente: 4 pere mari, 200 gr ciocolata, 3 oua mari, 120 gr unt, 120 lapte, 150 gr de zahar, 250 gr de faina, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt.
Mod de preparare: Perele se curata de coaja, se taie sferturi, se scoate casuta cu samburi.
Intr-o oala se face un sirop din apa, zahar, scortisoara, zahar vanilat. Cand incepe sa fiarba se pun perele si se dau in 2-3 clocote, fara sa se inmoaie. Se scot si se lasa sa se raceasca. Se topeste ciocolata in 4-5 linguri de lapte.
Intr-un castron se face pandispanul. Se bate cu mixerul, untul si zaharul pana devine spuma. Se adauga ouale, cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare adaugare. Se adauga apoi jumatate din ciocolata topita, laptele si faina.
Se pregateste o forma de tort cu perete detasabil, adica se unge cu ulei si se tapeteaza fundul cu hartie de copt. Se pune jumatate din crema de blat si se aseaza jumatate din cantitatea de pere.
Se acopera apoi cu cealalta jumatate de crema de blat si se termina cu restul de pere.
Se coace in cuptorul preancalzit pentru circa 40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca.
La indicatiile Sarei, de la care am preluat si reteta, am turnat peste prajitura restul de ciocolata si am lasat sa se raceasca.
Se desprinde peretele formei de tort se pune pe un platou si se serveste cu sau fara frisca.
Multumesc Sara pentru aceasta minunatie simpla, buna si de efect.
O combinatie delicioasa.O zi buna.
Delicios! Pupici