Pentru ca de la „Rosii umplute” mi-a ramas putina compozitie, m-am gandit s-o folosesc ca si garnitura langa snitele de pui. Si ca sa divesificam putin meniul, am facut baghete picante. Se realizeaza foarte repede si sunt foarte buneeeeee.
Ingrediente: un piept de pui mai mare sau doi mici (500 gr), 2 oua, sare, piper, faina, pesmet, ulei
Mod de preparare: se curata si spala bine carnea dupa care se sterge cu un prosop curat si se taie baghete. Se pun bucatile intr-un castron si se condimenteaza cu sare, piper si daca dna doctor nu se uita la voi, va puteti permite si putina boia iute :) Se bat bine ouale cu putina sare, se pregatesc vasele cu faina si pesmet.
Eu am un stil mostenit de la mama, adica asez vasele intr-o anumita ordine, sa-mi fie la indemana.
Acum tavalim fiecare bagheta prin faina, ou si pesmet si se prajesc in baie de ulei foarte bine incins. Daca uleiul nu este incins, carnea sta prea mult in tigaie si absoarbe ulei, devenind gretoasa si nu foarte crocanta. Baghetele se prajesc pe ambele parti dupa care se scot in farfurie.
Daca ramane putin ou batut se pot face cateva felii de paine in ou.
In final se servesc baghetele picante cu garnitura, in cazul de fata cu orez si ciuperci.
Spor la treaba si pofta buna!
Arata foarte bine! O idee buna ptr un pranz rapid. :)
Imi place foarte tare blogul tau si mai ales motivul aparitiei lui. Si eu am transcris o parte din retetele mamei, dar niciodata nu voi concura cu ea la prajitureala :)
Ti`am furat reteta de la prajitura desteapta (de fapt asa am ajuns aici). Voi reveni sa`ti spun cum a iesit.
Numai bine
Bine ai venit in bucatariamamei si ma bucur daca pot fi de folos. Din pacate ai dreptate, nici eu nu ajung la nivelul de pricepere al mamei mele. Sigur o sa-ti iasa prajiturica. Te astept in continuare pe la mine. Ti-am vizitat si eu blogul si voi ramane o cititoare fideta. Imi place ce si cum scrii. O zi frumoasa. Te astept si pe Ghiocel07.
delicios!!!!!!!!!