Ingrediente: 4 rosii proaspete si tari, o cutie ciuperci, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, 2 linguri de ulei, 4 linguri orez, patrunjel, sare si piper.
Mod de preparare: Se spala rosiile si se taie fiecareia capacelul. Cu o lingurita se scoate miezul rosiilor si se toaca marunt. Orezul se pune la fiert intr-o cantitate tripla de apa (12 linguri). Se taie marunt ciupercile, ceapa si usturoiul si se calesc in 2 linguri de ulei.
Cand sunt suficient de moi se pune miezul rosiilor si se lasa amestecul sa scada la foc mic.
Amestecul de ciuperci cu ceapa si rosii se incorporeaza in orezul fiert, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga patrunjel tocat.
Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, se aseaza intr-un vas uns cu ulei si se stropesc cu apa, dupa care se intoduce vasul in cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Rosile umplute se servesc calde.
Daca ramane compozitie, se poate folosi ca si garnitura langa friptura, asa cum voi face eu maine.
foarte frumoase rosiile si bune
bune*
bucurie in farfurie!!!!!!!!!!!