Atentie este o prajitura turnata, nu tunata….. :) Multumesc Micului pentru reteta, ea este inspiratia mea.
Ingrediente pentru blat: 18 linguri faine, 18 linguri lapte, 18 linguri ulei, 18 linguri zahar, 4 oua, 1 pliculet praf de copt
Ingredienete pentru umplutura: 500 g branza de vaca, zahar dupa gust, vanilie, stafide.
Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, laptele si uleiul, apoi se adauga faina omogenizata cu praful de copt. Pentru umplutura se amesteca branza cu zahar, vanilie si coaja de lamie. Jumatate din aluat (aluatul are consistenta celui de la clatite, putin mai gros) se toarna in tava,
se baga la cuptor pana se coace pe jumatate, se scoate, se intinde branza si se toarna apoi cealalta jumatate de aluat. Se baga la cuptor pana devine aurie. Din pacate nu am facut poze acestor faze, dar sigur voi repeta prajitura si atunci nu o sa uit. Se lasa sa se raceasac, se pudreaza cu zahar farin
se taie dupa preferinta si se serveste. Este o prajitura usor de facut si foarte fina.
Se poate face si cu mere in loc de branza.
Ti-a iesit super faina si mi-ai facut pofta.
Multumesc pentru reteta, am s-o fac si cu mere.
Prajitura asta mi-a placut tare mult !
Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !
paste fericit ,liniste sufleteasca si sanatate multa
Branza este telemea sau branza dulce?
Branza dulce, merge si cu mere.
Care sunt dimensiunile tavii?