Ingrediente: o varza, o cutie de ciuperci, un morcov, o ceasca de orez, 4 lingurite de nuca macinata, cateva fire de ceapa verde, sare, piper, o lingura ulei, bulion, cimbru, marar.
Mod de preparare: Se caleste in ulei incins ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare.
Cand au consistenta moale se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe foc sub capac pana ce apa lasata de ciuperci se evapora. Se adauga orezul spalat bine. Se amesteca ca sa nu se prinda orezul de cratita. Se adauga nuca macinata care are proprietatea de a lega compozitia. Cu aceasta compozitie se fac sarmalute,
se aseaza in cratita peste un pat de varza tocata. Se adauga bulion indoit cu apa (se poate pune putina sare de lamaie), se aseaza cateva ramurele de cimbru si marar si se fierb la foc mic ( daca varza este proaspata, se curata si se opareste pentru ca foile sa se inmoaie si sa se ruleze bine).
Se servesc sarmalutele cu paine sau mamaliguta, cu smantana si ardei iute :)
Sunt foarte fine, gustoase si nici nu-ti dai seama ca nu sunt cu carne. In zilele de post sunt excelente.
asa facea si buni!!!!!!!!!!!si erau asa de bune!!!!!!!!!!