Ingrediente: 1 kg mere, 3/4 cana zahar, 1 lingurita unt, 2 lingurite scortisoara, o lingura gris, un pachet „Aluat Foitaj-Linco”
Mod de preparare: se pune „Aluatul foitaj” la dezghetat. Se curata merele si se dau pe razatoarea mare. Se scurg bine de zeama prin stoarcere, se pun intr-o cratita antiaderenta, se adauga zaharul, se amesteca pana se topeste, se adauga o lingurita de unt si la sfarsit scortisoara. Se lasa pe foc sa dea un clocot dupa care se stinge focul si se lasa merele sa se racoreasca. Se desface pachetul de aluat dupa ce s-a dezghetat, se intinde, se taie in jumatate. O jumatate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se presara putin gris, se pun merele scurse de zeama, se niveleaza, se presara peste gris, se pune a doua parte de aluat. Pe margine se taseaza prajitura putin cu furculita, se inteapa din loc in loc,
se unge cu ou batut
si se coace la temperatura mica in cuptorul preancalzit.
Se taie aproate rece si se pudreaza cu zahar farin.
Arata bestial!O duminica frumoasa !
Multumesc Nela.
Si chiar a fost bun … dar putin !!!
Incearca cu doua kg de mere !