Ingrediente blat cartofi: 500 g cartofi, 50 g unt, 50 g cascaval, 1 ou, sare si piper
Mod de preparare: Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se paseaza si se condimenteaza dupa gust cu sare (ca la pireul de cartofi). Se adauga untul, oul si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici piperul si se omogenizeaza.
Ingrediente umplutura: 1 piept de pui, putin antricot afumat, 3 catei usturoi, 1 ou, sare si piper, bacon
Mod de preparare: Pieptul de pui si antricotul se taie cubulete, se amesteca impreuna, usturoiul pisat, oul, sare si piper dupa gust. Intr-un vas termorezistent la foc uns cu unt se pune un strat de cartofi, apoi compozitia de carne, alt strat de cartofi.
Se acopera cu felii de bacon feliat subtire
si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Se serveste cu muratura sau salata de varza.
Reteta este preluata de la Miha si a suferit diverse modificari, dar este foarte fina si merge chiar si rece.