Ingrediente: bucati de pui sau gaina, morcovi, patrunjel, telina, sare, boabe de piper, 3 l apa
Mod de preparare: Toate ingredientele (pui, morcovi, patrunjel, telina) se curata si spala bine dupa care se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se pune sare si boabe de piper. Cand toate sunt fierte, se scot din supa intr-un castron. Supa se strecoara intr-o alta oala, se pune din nou pe foc si se adauga galustele.
Mod preparare galuste: Se bate cu furculita intr-o farfurie adanca un ou, se pun cateva picaturi de ulei, putina sare si se toarna in ploaie gris in functie de marimea oului. Se lasa putin sa se odihneasca, grisul se va umfla asa ca initial se face o compozitie mai moale. Daca mai trebuie se adauga gris, daca este prea tare se pune putin lapte. Compozitia trebuie sa fie potrivit de moale. Se ia din compozitie cu lingurita si se toarna in supa care fierbe la foc mic. Daca nu se imprastie in supa dar se ridica la suprafata, inseamna ca este numai buna pentru restul galustelor. Se fierb la foc mic. Cand sunt fierte galustele se adauga morcovul in supa si se serveste cu sau fara patrunjel tocat si piper macinat.
Pentru incepatori, s-ar putea ca galustele sa nu reuseasca de la inceput dar prin repetarea procesului sigur se vor obtine galuste foarte bune.
executata astazi la prinz ;) chiar mi-a fost dor de galuste! Tot cu taitei am facut in ultima vreme ;)
Si eu fac mai des cu taitei, dar ma apuca dorul din cand in cand de galuste.
Si eu azi pentru bebe bolnav.
Sanatate multa lui bebe.
Nu ati zis ce sa fac daca totusi nu se ridica la suprafata ;D Sa fiu si eu pregatita :))
Nu am facut niciodata, dar vreau sa incerc :P
^^
@Melinda-nu faci nimic. Daca sunt bine facute se ridica singure, daca sunt „bolovan” stau la fund. Galustele bune se fac dupa multe incercari si uneori rateuri. Orice inceput este greu si cu esecuri dar numai asa se invata. Poti sa gresesti si dupa multi ani de stat in bucatarie. Important este sa nu te dai batuta. Succes!