Este un preparat pe care-l facea mama in zile de sarbatoare. Nu l-am incercat pana acum, dar chiar merita facut mai des, este foarte bun, nu necesita multe ingrediente si este usor de pregatit.
Ingrediente: cca 1 kg g carne tocata, amestec porc si vita, 2 oua, 2 felii paine inmuiata in lapte si stoarse, 3 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei, 5 oua fierte tari
Mod de preparare: carnea tocata se amesteca cu feliile de paine muiate in lapte si stoarse, cu ouale crude, usturoiul dat prin presa, sare, piper si boia de ardei. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se pune un rand de carne, se asezeaza ouale in lung,
iar peste se pune alt rand de carne.
Se niveleaza bine, se unge deasupra cu ou batut
si se coace in cuptorul incins cca 60 min la foc moderat.
Se taie felii
si se serveste cu garnitura de cartofi si muratura.
Usor de preparat si foarte gustos.
Numai bunatati postezi!
Luni ma duc sa cumpar carnea. (pentru ca duminica pe la noi nici iarba nu creste, d-apoi sa fie magazinele deschise)
@Alina-spor la treaba. De cate ori mergem in Europa avem problema asta. Sambata dupamasa si duminica totul este inchis. Numai la noi marketurile sunt deschise non-stop. Acum ne-am invatat si facem cumparaturile sambata dimineata. O data am ramas fara paine, noroc ca am gasit la o pompa de benzina :)
Ai cumparat carne?
cu carne tocata de pasare nu se poate face?
De ce nu?
Asadar…reteta se afla la stadiul de cuptor ;) am sa revin !!
asadaaaaaaaaar….hmmmmm…sa zic? sa nu zic? A iesit ca fiecare reteta probata pina acum…SUPER !!
@Andrea S – esti grozava. Ma bucur ca ti-am fost de folos si checul a reusit. Pofta buna voua.