Ingrediente foi: 400 g faina, 200 g margarina, 2 galbenusuri 1 praf de copt, 150 g zahar, 2-3 linguri smantana, putin lapte
Ingrediente umplutura: 100 gr faina, 100 g margarina, 200 g nuca, 1/2 praf de copt, zeama de lamaie, 150 g zahar, 100 g lapte, 2 albusuri
Mod de preparare foi: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit de moale care se imparte in doua.
Se face o foaie, se intinde in tava, se unge cu marmelada aromata,
peste care se pune umplutura
Mod de preparare umplutura: zaharul se freaca cu margarina, nuca prajita si macinata, praful de copt stins cu lamaie, faina, lapte si cele 2 albusuri batute spuma.
Se pune a doua foaie, se coace cca 40 min la temperatura mica in cuptorul preancalzit. Dupe ce se scoate din cuptor se pune glazura (1 cana zahar, 3 linguri cacao, 50 g unt, 3 linguri apa, aroma). Eu am pus ciocolata manaj topita in frisca lichida.
Se toarna firbinte peste prajitura.
Prajitura este din retetele preluate din fituicile soacrei mele.
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
toate sunt foarte bune.o sa le incerc si eu.mi-ati dat idei minunate.mai astept si alte retete.multumesc mult.