Ingrediente: 250 gr zahar pudra, 1 ou, 100 gr unt, rom, 250-300 gr biscuiti obisnuiti, 3 linguri de cacao, nuci, stafide, fructe confiate dupa preferinta
Mod de preparare: Se ard 2 lg zahar si se dizolva cu 4 lg apa formand un caramel. Se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma cu restul de zahar, oul, cacao si rom. Se pune acest amestec peste zaharul ars si se pune pe foc. Dupa ce s-a topit untul eu am adaugat si ciocolata amaruie. Cand totul de vine o crema consistenta, se pune intr-un castron mai mare si se adauga biscuitii rupti marunt si nucile sau stafidele. Se amesteca bine de sus in jos cu o lingura de lemn. Pe o coala de folie alimentara se pune acest amestec in forma de sul, se strange bine si se da la rece. A doua zi le-am tranferat pe folie de aliminiu tapetata cu zahar pudra.
in foto se vede si un ou….
Scuze, am corectat. Am defect din „nastere”, mananc cuvinte si inversez cifre. Probabil m-am grabit cand am scris reteta.
Steluta ? Pai si cu laptele cand facem ceva? ;) il bem cu salamul gata ? ;)))
@Andrea-Hi, hi, hi…….L-am scos din rețetă. Se adaugă lapte numai dacă compoziția este prea tare și nu se poate lucra cu ea.