Ingrediente: 3 cartofi, 6 felii de cortlet de porc, cateva felii de costita bacon si cascaval, sare, piper, oregano, putin unt, usturoi granule, 2 linguri de ulei, 2 linguri de vin.
Mod de preparare: se curata, taie felii cartofii si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si granule de usturoi, pe fiecare se pune o bucatica mica de unt si se dau la cuptor.
Feliile de carne se bat bine, se condimenteaza cu sare si piper. Feliile de bacon si cascaval se taie bastonase si se aseaza cate 2-3 pe fiecare felie de carne, se ruleaza si se prind cu scobitori.
Se condimenteaza rulourile formate.
Se pun intr-o „barcuta” confectionata din hartie de copt, se stropesc cu putin ulei.
Se aseaza „barcuta” in tava cu cartofi cand acestia sunt copti pe jumatate.
Se lasa la cuptor cca 15 min se stropesc din cand in cand cu sosul format, iar cand rulourile sunt aproape gata se toarna si vinul. Daca este cazul atat cartofii cat si rulourile se intorc. Cand sunt gata se scot din cuptor, se aseaza pe un platou si se serves cu muratura sau sos de usturoi (2 linguri de smantana, 5 catei de usturoi, o picatura de otet, sare).
O bere (fara alcool) merge foarte bine!
arata extraordinar … o sa incerc si eu reteta in weekend :)