Pentru ca dupa sarbatorile incarcate cu mancaruri grele, cu tocatura, sarmale, friptura, porcarii trebuie sa mancam ceva mai usor, m-am gandit ca ar merge o tocana de cartofi. Binenteles ca am presarat-o cu cateva feliute de costita pentru gust.
Ingrediente: 4-5 cartofi in functie de marime, 0 ceapa, ardei gras, o lingura de ulei, 2 rosii in bulion, putina costita taiata baghete, sare, piper, marar
Mod de preparare: Intr-o cratita se pune uleiul in care se caleste putin ceapa taiata julien, ardeii patratele si pe urma costita.
Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi sau felii mai mari. Se amesteca cu o lingura de lemn, se adauga apa calduta cat sa acopere cartofii. Se condimenteaza dupa preferinta si se lasa la fiert sub capac pana cand cartofii sunt gata. Daca este nevoie se mai completeaza cu apa din cand in cand. Se adauga doua rosii tocate, se lasa putin pe foc, iar la final se presara marar tocat fin.
Se serveste cu muratura si credeti-ma este o mancare usoara si foarte gustoasa.