Pentru ca am pofta de ceva dulce dar nu foarte sofisticat m-am gandit sa fac langosi dupa o reteta postata de Bucatar Maniac. Sigur o sa fie foarte bune.
Ingrediente: 500 gr faina, un plic de drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 2 lingurite sare, 4 linguri ulei, 250-275 ml apa calduta
Mod de preparare: faina se amesteca cu drojdia uscata, zaharul si sarea. Se adauga uleiul, se amesteca cu lingura incet-incet dupa care se toarna treptat apa calduta, amestecandu-se in continuare. In cele din urma se framanta cu mana pana obtinem un aluat fin nelipicios. Se lasa sa se odihneasca cca 45 minute, dupa care se rup bucati, se intind cu sucitorul mic, se ung cu nutella se impatura, se „sigileaza” pe margini sa nu iasa umplutura dupa care se pun in cratita cu ulei incins. Se prajesc pe ambele parti, se scot cu spumiere si se mananca dupa ce s-au racorit, sa nu ne doara stomacul :)
Umplutura poate fi diversa: branza dulce, telemea, carne, ciuperci, dulceata, cascaval…..
simplu dar tare bun si traditonal romanesc,ca la mama acasa cum se zice
A fost bun cu NUSSOCREME dar voiam simplu cu putina sare.
Si doar stelutele cele mici erau fara dulce.
Cica ea nu a auzit de langos cu sare .
Pai mama, pana si la LINZ langosul mancat a fost cu sare !
Am dreptate doamnelor ?
CORECT ! Si ce bine arata !