Desi iarna bate la usa, merge o tocanita de legume, nu? Ne mai degresam putin dupa varza cu carne, desi ghiveciul are si el putina carnita.
Ingrediente: o ceapa, ardei taiati cu migala, 2 linguri de ulei, bucati de carne de porc, 2 catei de usturoi, 3 cartofi, 2 dovlecei, un mocov, 2 rosii, mazare, sare si piper, patrunjel verde.Se face repede si este foarte bun.
Mod de preparare: se caleste ceapa si ardeiul in ulei, se adauga usturoiul taiat feliute si carnea bucatele. Se toarna putina apa si se lasa sa fiarba inabusit sub capac.
Intre timp se curata cartofii, dovleceii si morcovul, se taie cubulete si se pastreaza in apa. Se decojesc rosiile. Cand carnea este fiarta, se condimenteaza cu sare si piper (se poate pune un cub concentrat de pui). Se mai adauga putina apa, se lasa la fiert dupa care se adauga cartofii, dovlecelul si mazarea.
Se pune capacul pe cratita si se lasa pana legumele sunt fierte. La sfarsit se pun rosiile, se mai lasa putin pe foc. In final se presara patrunjelul tocat marunt. Se serveste cu salata de sfecla.
Ghiveciul stiu cat e de gustos dar mie imi place mult de tot farfuria! 10!
Daca ai sta mai aproape ti-as face-o cadou.
Te cred!…Este exact gestul de care ziceam intr-un comentariu recent!
Draga mea, in general imi place sa daruiesc. Si cand o fac, o fac din toata inima. Te pup.