Asa cum spuneam, Alison a lansat provocarea pentru luna DECEMBRIE in Dulcea Romanie, ceva preparat cu peste sau fructe de mare. Cum nu sunt prietana cu fructele de mare am ales pestele. O reteta foarte simpla si la indemana oricui. Peste prajit in fulgi de porumb.
Ingrediente: peste file, sare, fulgi de porumb, ulei pentru prajit, usturoi, smantana.
Mod de preparare: se curata si spala bine pestele dupa care se pune la scurs pe prosop de hartie. Se sareaza si se lasa putin sa se patrunga. Intre timp intr-o tavita se pun fulgii de porumb pisati si tigaia cu ulei pe foc. Se iau feliile de peste se tavalesc prin fulgi de porumb si se prajesc in uleiul incins. Cand pestele este gata se scoate pe hartie sa se absoarba surplusul de ulei. Se serveste cu mamaliguta, cartofi natur sau prajiti. Noi am servit cu mamaliguta si sos de usturoi.
clasic si bun,ghiocel,multumesc de participare,ce m-am bucurat cind am deschis acum posta si am vazut ca ai trimis…peste!te pup si sarbatorile sa le intimpini cu bucurie si pace in suflet!