Ingrediente: rasol de vita, 6 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 telina mica, cateva boabe de piper, sare.
Mod de preparare: Se spala si curata carnea de vita la fel si radacinoasele care se si taie in doua sau patru in functie de marime. Se pun toate in oala (eu folosesc oala sub presiune Kukta), se toarna apa cat sa le acopere foarte bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa la fiert pana carnea se inmoaie si cade de pe os, iar daca osul are si maduva…..se mananca pe paine cu sare. Se stinge focul, se lasa oala cu capacul pe ea pana se mai racoreste, dupa care se scot legumele si carnea din oala. Din legume si o parte din carne se face o salata beuf iar din restul de carne un „rasol” in sos de rosii cu garnitura de cartofi natur. Supa se strecoara, se mai da un clocot, se pun taitei de casa si se stinge focul. Se serveste dupa preferinta cu patrunjel tocat marunt, cu piper macinat sau simpla.
Taieteii arata soooper, felicitari!
@mariana-taiteii sunt de casa, dar din pacate nu facuti de mine :(