Ingrediente: 2 oua, 100 gr unt, 1 iaurt cremos (150 ml), 100 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie, 250 gr faina, 1 praf de copt, fructe din compot bine scurse de zeama (eu am folosit fructe exotice din conserva).
Mod de preparare: se freaca untul cu zaharul pana devine cremos, se adauaga ouale, iaurtul, zaharul vanilat, coaja de lamaie mixandu-se in continuare. La sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un aluat fin si pufos.
Aluatul astfel format se toarna in forme de muffuns pregatite cu hartie speciala
se pun bucati de fructe si inca o lingura de aluat peste. Deasupra am pus cativa fulgi de ciocolata
Se pune tava in cuptorul incins si se coace la temperatura medie.
Sunt cred cei mai buni muffinsi pe care i-am pregatit pana acum. Reteta apartine Claudiei de pe Retete in imagini.
Sigur voi repeta operatiunea si su alte fructe, poate mure :) din congelator.
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Incerc asta seara pentru ca fetita trebuie sa ia pachetel cu mancarica la ea la bona:)
Puteti sa puneti si butonul de tipareste? Pentru ca in general retetele care imi plac le tiparesc si le pun la dosar ca sa le gasesc mai usor.
Multumesc,
Alina
Alina, o sa-l intreb pe Cristi daca si cum se poate pune butonul.
Incearca si „paine de casa”, te vei indragosti de aceasta reteta. Este sanatoasa si satioasa.
Tocmai le-am scos din cuptor si evident ca nu m-am putut abtine sa nu gust. Sunt excelente!
Paine, hmmm :D. Sunt mereu la cura si incerc sa evit. Oricum painea din Franta este excelenta, mai ales daca o iei de la brutarie.
Ma bucur ca ti-au placut si ti-am fost de ajutor.
Nu cred ca o sa ghicesti ce am facut eu de dimineata :)
Am tradus reteta in franceza pentru bona pentru ca si ei i-au placut foarte mult :D.
Oau….spor la treaba bonei. L-am intrebat pe Cristi de butonul „Print” si zice ca wordpress-ul nu are posibilitatea asta :(