In copilarie bunica facea destul de des acest fel de mancare. Ea o numea mancare de criza. Si sigur nu se referea la o criza economica sau financiara, ci la una de timp. Desi erau vremuri grele, bunica si mama stiau sa faca fel de fel de mancaruri din ce era prin gradina sau camara. Poate si de asta am ramas fidela preparatelor traditionale si foarte putin sofisticate. Dar sa lasam nostalgia si sa trecem la treaba. Nimic mai simplu.
Se prajeste pesmetul intr-o tigaie mai inalta sau intr-o cratita, amestecandu-se mereu ca sa nu se arda. Se fierb taiteii in apa cu sare dar in asa fel incat sa ramana intregi. Cand sunt gata se strecoara si se dau printr-un jet de apa rece. Se pun peste pesmetul prajit, se intorc astfel incat sa fie acoperiti cu pesmet, dupa care se presara zahar tos. Se servesc calzi dar merg si reci. Daca nu aveti diabet puteti consuma si zaharul cubic!
Eu obisnuiesc sa fac taietei cu gris, sunt aproape la fel de bune….
O sa incerc, sigur sunt buni.