Este prima data cand fac anul acesta galuste cu prune. De obicei le fac cu cartofi dar mama facea si fara, asa ca merita sa incerc. Am gasit o reteta in Carticica practica.
Ingrediente: 300 ml apa, 250 g faina, 1 ou, 3 linguri de ulei, sare, pesmet, zahar
Mod de preparare: se pune la fiert apa cu putina sare si 3 linguri de ulei. Cand clocoteste apa se toarna faina toata o data, se amesteca vartos (daca este nevoie se mai poate adauga, dupa ochi). Se lasa sa se raceasca compozitia, se adauga oul si se bate pana se incorporeaza.
Se scoate aluatul din cratita si se lucreaza pe planseta. Se face un sul, se portioneaza
si se invelesc prunele intregi sau jumatati.
Intre timp se prajeste pesmetul si se pune la fiert o oala cu apa
si cand apa fierbe se pun galustele, se lasa focul la mic, cand se ridica la suprafata se scot si se tavalesc in pesmetul prajit.
Se servesc cu zahar tos.
Am tot vazut reteta asta pe bloguri, dar asta pare cea mai simpla! Cand ajung acasa, ma apuc s-o fac si eu!
Este foarte buna si merge repede. Am pus prunele jumatati pentru ca erau cam acre… Spor la treaba.
WOw nu am facut niciodata gomboti cu prune fara cartofi, sigurat am sa incerc e asa de simpla reteta. Multumesc!
Abia astept sa fac aceste galuste dar cu cartofi……..