Ingrediente pentru foi: 200 gr unt, 200 gr branza de vaci, 300 gr faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita otet
Ingrediente pentru umplutura: 350 gr gem (eu am pus de prune), 300 gr nuci macinate, 2 linguri de zahar, 1 ou
Mod de preparare: se freaca untul cu branza de vaci spuma. Se adauga bicarbonatul stins cu otet si faina putin cate putin. Se obtine un aluat elastic care se infasoara intr-un prosop si se pune la frigider pentru 1-2 ore. Se imparte aluatul in doua, se intind doua foi si se taie patrate.
Pentru umplutura se amesteca gemul, nuca macinata si zaharul. Daca gemul este dulce nu se mai pune zahar.
Pe fiecare bucatica de aluat se pune o lingurita din acest amestec si se impatura rezultand un triunghi. Se preseaza cu furculita pe margina, se unge cu ou si se coace in tava tapetata cu hartie cca 25 minute la foc potrivit. Se servesc pudrate cu zahar farin.
Reteta este inspirata din Practic in bucatarie.