Nu am folosit de mult masina de paine si m-am gandit sa-i dau de lucru, asta multumita Miculinei care mi-a furnizat o reteta minunata. Originalul se cheama baigli cu mac. Multumesc Micule.
Ingrediente: 650 g faina, 100 g zahar, 1 ou si doua galbenusuri, 100 g unt moale la temperatura camerei, 250 ml lapte, un cub drojdie proaspata
Mod de preparare: Se baga ingredientele in masina in ordinea de mai sus si se obtine un aluat frumos crescut. Am folosit programul 11 pentru pizza. Dupa ce am scos aluatul din cuva masinii l-am impartit in trei, am intins fiecare bucata, doua le-am umplut cu mac si una cu cacao si zahar, le-am rulat, le-am pus in tava, le-am acoperit cu folie transparenta si le-am lasat sa mai creasca o jumatate de ora. Am uns cozonacii cu galbenus batut cu lapte si i-am copt in cuptorul preancalzit, la temperatura minima cca 40 min.
Ingrediente pentru umplutura: 300 g mac macinat, zahar dupa gust, vanilie, coaja rasa de portocala, 200 ml lapte
Mod de preparare umplutura: Se infierbanta laptele, macul se amesteca cu celelalte ingrediente, apoi se toarna laptele fierbinte.
Din pacate nu am facut poze la toate fazele, data viitoare.
Ma bucur mult ca ti-a placut retea, si implicit sucitura cu mac.De Pasti fac si eu, deja mi-a cumparat mami, mac gata macinat de la tesco.
O duminica frumoasa sa ai.
Ce v-am spus, a intarziat putin :
http://serbionel.wordpress.com/2010/03/20/daca-vreti-sa-stiti-ce-mananc/
La ce temperatura se coc cozonacii?
@Dana-eu nu am cuptor cu termometru asa ca nu pot spune ce temperatura este. La mine pun comutatorul spre minim, pe treapta 4 de la sfarsit