Reteta este preluata de la Criss, careia-i multumesc foarte mult. Savarina „dezastru” imi apartine. Trebuie sa iau licenta!
Ingrediente pentru savarine: 6 oua, 7 linguri zahar, 7-8 linguri pesmet alb
Mod de preparare: Se separa ouale, se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul. Se bat albusurile spuma tare, dupa care se amesteca cu galbenusurile si cu pesmetul.
Cand compozitia devine omogena prin amestecare usor cu lingura (de sus in jos),
se pune in forme speciale de savarina. Eu am unele mici asa ca am pus in forma de muffins si hartie speciala. Mi-au iesit 20 bucati. Tava cu 12 era la cuptor, nu a apucat sedinta foto!
Problema este ca dupa coacere nu au ramas in forma initiala, au devenit precum niste butuci. Am zis „e un dezastru”. Sotul meu incepuse sa le manance asa simple, gustul fiind foarte bun. Cred ca trebuia sa le pun direct in forma unsa si tapetata. Data viitoare. Acum, doar nu era sa le arunc, asa ca le-am lasat sa se raceasca, le-am insiropat bine ( 200 ml apa, 200 g zahar, esenta de rom) si le-am umplut cu frisca. Am folosit frisca lichida Meggle. In final au fost foarte bune, chiar daca aspectul nu este chiar de savarina.
Serviti, va rog!
n-am mai mancat de mult savarine. eu zic ca nu’s chiar dezastru si daca gustul este bun nu mai conteaza asa mult aspectul care oricum este unul placut.
@sarah-multumesc, oricum sunt pe cale de disparitie.
Va spun eu sigur, au disparut de tot, Ghiocel abia a reusit sa guste „dezastrul” ( doar doua bucati)!
Recunosc, nu aratau a savarine, dar gustul era acela – foarte, foarte bune- .
Mai vreu si alta data – poate reusesc !
Eu nu sunt mare fan savarine, dar nu par deloc a arata a dezatru, ba chiar arata bine si sunt originale.
Te astept la mine pe blog pentru un premiu-martisor.O primavara minunata!
de unde pot cumpara hirtiile speciale pentru savarine?
@camelia-am vazut la REAL. In general la supermarketuri. Acum am achizitionat unele din tabla, clasice.