Cuiburi foarte aromate, pufoase, usor de preparat si numai bune langa un pahar cu lapte sau o cana de cafea.
Ingrediente pentru aluat: 150 g iaurt, 375 g faina, putina sare, 50 g zahar, 1 ou, 50 g unt sau margarina topita, 1 lingurita drojdie uscata
Ingrediente umplutura: un plic praf budinca de vanilie, 2 linguri zahar, 300 ml lapte, 60 g unt moale la temperatura camerei (eu am pus margarina), cateva visine din congelator (eu am pus din compot, am scos samburii si le-am scurs bine de zeama)
Mod de preparare: Ingredientele pentru aluat le-am pus intr-un castron in ordinea de mai sus, le-am amestecat bine si pe urma am framantat. Am lasat aluatul sa creasca cca 40 min.
Intre timp se prepara budinca, se raceste si se aduaga 60 g margarina moale la temperatura camerei.
Cand aluatul este gata crescut, se intinde foaie care se ” unge ” cu budinca de vanilie, se presara visinele, se ruleaza si se taie felii.
Se aseaza feliile pe lat intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Feliile se ung cu ou batut amestecat cu lapte si se presara putin zahar tos. Cuiburile se coc in cuptorul incins, la temperatura medie cca 40 min.
Se lasa sa se racoreasca, se desfac bucati si se pregatesc pentru sedinta foto. Pofta buna!
Ti-a iesit mai mult decat super apetisant.Weekend placut sa aveti.
Aoleu ce bine-arata!Imi ploua-n gura deja.Am notat reteta,abia astept sa o incerc!
Multumesc fetelor. Chiar sunt foarte bune. Am sa incerc si cu alte umpluturi.
buna dimineata!
arata foarte bine! cu siguranta voi face si eu aceasta reteta! pupici!