Reteta este preluata de la Monica, cu ceva modificari din motive obiective.
Ingrediente: 1/2 kg mere, un plic budinca (eu am folosit budinca caramel), 175 gr zahar, 300 ml apa, 100 gr biscuiti simplii.
Mod de preparare: se curata si se dau pe razatoare merele, care se pun la fiert cu 250 ml apa, 175 gr zahar. Cand ingredientele dau in clocot se adauga budinca amestecata cu 50 ml apa, se amesteca bine si se pune din nou la fiert pana se ingroasa. Se amesteca ca sa nu se formeze cocoloase. Tapetam o tava cu folie de plastic, turnam compozitia peste care asezam biscuitii.
Se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna,
se taie si orneaza cu frisca.
Daca folosim budinca de vanilie presaram si scortisoara.
wow,ce bine arata.Cu siguranta o voi incerca si eu.
Sotul meu dupa ce a mancat cateva bucati m-a criticat ca nu am facut motul estetic cu spritul! Sa stii ca este foarte buna si usor de facut. Multumesc Doly si Monica, mamicile acestei retete.
Ghiocel07, te rog sa ma crezi pe cuvant ca, de cand ai postat reteta de prajitura cu iaurt si fructe, am facut 5(cinci) prajituri (torturi) cu diverse creme, fructe, sarlote, budinci, frisca… Sa fie o luna de atunci? Mersi, inca o data!
Foarte frumos ti-a iesit.Minunata.
E deja a doua oara cand fac prajitura asta. Deja am dat reteta mai departe, e grozava! Multumesc mult!
@Angi-ma bucur ca ti-a placut si ai dat-o mai departe.